انتخاب برگه

رفع تیرگی زیر بغل، یکی از چالش هایی است که افراد در سنین مختلف با آن مواجه هستند. معمولا تیرگی زیربغل از نظر پزشکی خطرناک نبوده و خوشبختانه جای نگرانی نیست. با این حال تیرگی پوست در قسمت هایی از بدن مانند زیر بغل، برای بسیاری از افراد آزار دهنده بوده و سبب کاهش اعتماد به نفس شخص می شود. در ادامه به راههای پیشگیری و درمان تیرگی زیر بغل می پردازیم.

علت تیره شدن زیر بغل چیست

علت تیرگی زیر بغل چیست؟

تیرگی زیر بغل یک وضعیت ناخوشایند است، که به دلایل متعددی در سنین مختلف ایجاد می شود. در ادامه به اصلی ترین عوامل موثر اشاره می کنیم:

  • ژنتیک: ممکن است تیرگی زیر بغل مانند هر تغییر پوستی دیگر، بر اثر عوامل ژنتیکی اتفاق افتد. برخی از افراد به صورت وراثتی پوست تیره ای دارند. به طور کلی پوست قسمت هایی از بدن مانند زیر بغل، کشاله ران و سر زانوها نسبت به سایر قسمت ها ظاهر تیره تری دارند.
  • سلول های مرده: سلول های سطح پوست همواره در حال تکثیر و جایگزین شدن هستند. انباشت سلول های مرده در سطح پوست، موجب می شود پوست تیره به نظر برسد. انجام لایه برداری و حذف سلول مرده تاثیر بسیار زیادی در روشن سازی زیر بغل دارد.
  • اصطکاک و سایش: لباس های بسیار تنگ سبب افزایش اصطکاک پوست با پارچه لباس و درد نهایت تیرگی زیر بغل می شوند.
  • بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی مانند آگانتوزیس نیگریکانس سبب افزایش پیگمنت ها و رنگدانه های پوستی می شوند. لازم است جهت تشخیص و رفع سیاهی زیر بغل به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
  • برخی از محصولات بهداشتی: اکثر افراد به صورت روزانه از محصولات ضد تعریق استفاده می کنند. مواد بکار رفته در ساخت انواع دئودورانت و ضدتعریق ها به مرور زمان موجب تیرگی زیر بغل می شوند.
  • بیماری: برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت موجب تیرگی زیر بغل می شوند. بر اساس آخرین مطالعات محققان دریافتند که انسولین مصرف شده توسط بیماران مبتلا به دیابت با رنگدانه های پوستی تداخل پیدا کرده و سبب تیره شدن پوست این افراد می شود.
  • سرطان: تیرگی ناگهانی پوست یکی از نشانه های سرطان است. ممکن است غدد سرطانی در قسمت های مختلفی از بدن رشد و تکثیر پیدا کنند. تغییرات ناشی از بیماری سرطان، بر ارگان های مختلف مانند کبد تاثیر گذاشته و در نهایت با افزایش رشد سلول های رنگدانه ای، سبب تیرگی پوست می شود.
  • رنگدانه های موجود در زیر بغل: در سطوح پوست سلول های خاصی به نام رنگدانه وجود دارند. معمولا شدت و سرعت تکثیر رنگدانه ها در برخی از قسمت های بدن بیشتر است. به همین دلیل رنگ پوست نواحی مختلفی مانند زیربغل، کشاله ران، واژن و… نسبت به سایر مناطق بدن تیره تر به نظر می رسد.
  • عوامل هورمونی: اختلالات هورمونی، سبب بروز عوارض جانبی مانند تیرگی پوست، جوش و… می شوند. برای مثال:  افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند معمولا در برخی نواحی بدن پوست تیره تری دارند.
  • عفونت: عفونت به معنای رشد و تکثیر باکتری است. سوخت و ساز کورینه باکتریوم، در این ناحیه، موادی آزاد می کند، که این مواد سبب تیرگی پوست زیربغل می شوند

علاوه بر عوامل ذکر شده موارد دیگری در تیرگی پوست زیر بغل تاثیرگذار هستند که به آنها اشاره می کنیم:

  • تعریق بیش از حد
  • استفاده مکرر از ژیلت و تیغ های کند
  • عدم رعایت بهداشت
  • اختلالات هورمونی
  • اضافه وزن
  • مصرف دارو
  • مصرف سیگار
  • التهاب

پیشگیری از سیاه شدن زیر بغل

پیشگیری از تیرگی زیر بغل

پیشگیری بهترین راه حل است. تنها با رعایت چند نکته ساده از تیرگی زیر بغل خود جلوگیری کنید:

  • تغییر برند دئودرانت و محصولات بهداشتی ضد تعریق. (بسیاری از افراد از محصولات غیر شیمیایی استفاده می کنند)
  • استفاده از لباس هایی با مدل آزاد، از جنس پارچه هایی با الیاف طبیعی
  • جایگزینی روش هایی مانند لیزر و وکس با ژیلت و تیغ
  • حذف سلول های مرده پوست با استفاده از کرم های لایه بردار
  • استفاده از ژیلت های نو در هنگام اصلاح؛ و مصرف مرطوب کننده های بدون رنگ و بو پس از اصلاح بسیار موثر است.
  • پیشگیری تعریق زیر بغل با بوتاکس: بوتاکس و یا سم بوتولونیوم نوع Aبه صورت موقت سبب فلج شدن عضلات و غدد تعریق زیربغل می شود. همانطور که پیش از این اشاره کردیم یکی از از دلایل تیرگی زیر بغل تعریق بسیار زیاد در این ناحیه است. تزریق بوتاکس به عنوان یک روش پیشگیری موثر برای این افراد شناخته می شود.
  • ترک مصرف سیگار
  • داشتن وزن نرمال
  • رعایت بهداشت و استحمام به موقع
  • تغییر سبک زندگی و تلاش برای حفظ سلامت بدن

درمان های موثر تیرگی زیر بغل

رفع تیرگی زیر بغل، با روش های خانگی و طبیعی و همچنین کلینیکی امکان پذیر است. اما آنچه اهمیت دارد، تشخیص و نظر پزشک متخصص درباره وضعیت پوستی هر بیمار است. تمام درمان های طبیعی و یا دارویی برای همه افراد مناسب و تاثیرگذار نیستند بنابراین لازم است انتخاب روش مناسب جهت رفع سیاهی زیر بغل خود، را به پزشک متخصص بسپارید.

10 روش روشن کردن زیر بغل در منزل

روش های غیر کلینیکی رفع تیرگی زیر بغل:

درمان های غیر کلینیکی شامل درمان های طبیعی و شیمیایی می شود. در ادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم :

درمان با ماسک

برخی از افراد روش های طبیعی را برای روشن سازی زیر بغل خود، انتخاب می کند. توجه داشته باشید که روش های طبیعی سفید سازی زیر بغل، زمان بر بوده و نیازمند تکرار، صبر و حوصله هستند. همچنین ممکن است برخی مواد طبیعی ذکر شده، برای تعدادی از افراد حساسیت پوستی ایجاد کنند.

  1. برشی از سیب زمینی، خیار و یا لیمو را بر روی پوست زیر بغل خود قرار داده و بعد از 10 دقیقه پوستتان را با آب سرد بشویید.
  2. استفاده از روغن های طبیعی گیاهی مانند، روغن درخت چای، روغن نارگیل: توسط یکی از موارد ذکر شده پوست زیر بغل خود را به مدت 15 دقیقه به صورت دورانی ماساژ داده و سپس با آب سرد بشویید.
  3. مخلوطی از زردچوبه و آب لیمو تازه را بر روی زیر بغل خود قرار داده و بعد از 30 دقیقه با آب بشویید.
  4. مخلوطی از شیر، آب گل رز و پودر پوست پرتقال را هفته ای 3 مرتبه به مدت 15 دقیقه بر روی زیر بغل خود قرار داده و سپس با آب سرد بشویید.

درمان با کرم و دارو

کرم های شیمیایی یکی دیگر از روش های غیر کلینیکی و موثر در رفع تیرگی زیر بغل، محسوب می شوند. ممکن است در در برخی افراد کرم های شیمیایی سبب بروز حساسیت شوند، بنابراین جهت جلوگیری از هرگونه حساسیت و عوارض جانبی، درمان های شیمیایی را با مشورت پزشک متخصص آغاز کنید.

  1. کرم های رتینوئید: تری تینوئین ( Tretinoin) به عنوان اولین روش درمان دارویی شناخته می شود. و در صورت استفاده منظم سبب سفید سازی زیر بغل خواهد شد.
  2. کرم های لایه بردار: این کرم ها با داشتن مواد شیمیایی سبب حذف سلول های مرده پوست، و در نتیجه رفع سیاهی زیربغل می شوند
  3. کرم Calcipotriene: این کرم حاوی ویتامین Dاست. Calcipotrieneبه صورت موضعه ای سبب کاهش رنگدانه های پوستی می شود.

رفع سیاهی زیر بغل با لیزر

راه های کلینیکی رفع تیرگی زیر بغل:

درمان های کلینیکی به عنوان موثرترین روش های رفع تیرگی زیر بغل شناخته می شوند. مراجعه به پزشک متخصص و انتخاب پروسه درمانی مناسب ضروری است.

پیلینگ شیمیایی

پیلینگ شیمیایی یک روش درمانی جهت لایه برداری سطحی پوست بشمار می آید. در صورت تشخیص پزشک، از پیلینگ برای بهبود وضعیت ظاهری پوست و رفع سیاهی زیر بغل استفاده می شود.

روش انجام: با توجه به عمق آسیب پوستی یکی از مواد شیمیایی آلفا هیدروکسی اسید، تریکلرو استیک اسید و یا فنول جهت لایه برداری و هموارسازی پوست استفاده می شود.

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن، به عنوان یک روش درمانی کم تهاجمی؛ و موثر برای انواع پوست ها شناخته می شود. از این روش برای بازسازی رنگ و ساختار پوست، درمان آسیب های ناشی از نور خورشید، آکنه، چروک های سطحی، خطوط ناشی از افزایش سن و همچنین سفید کردن زیر بغل، استفاده می شود.

روش انجام: ذرات ریزی با سرعت بسیار بالا به سطح پوست اسپری می شوند. این ذرات سبب جداسازی لایه نازکی از سطح پوست؛ و در نتیجه حذف سلول های رنگدانه ای و مرده می شوند.

لیزر درمانی

طبق تحقیقات انجام شده بهترین و موثرترین راه رفع تیرگی زیر بغل استفاده از روش لیزر درمانی است. اگر از تکرار روش های گیاهی و خانگی به نتیجه ای نرسیده و به دنبال راه حلی سریع و موثر هستید؛ لیزر درمانی همان راهی است که تنها با چند جلسه کوتاه به شما کمک خواهد کرد.

لیزر مونالیزا (CO2)

طبق توصیه متخصصان برای کسب نتیجه دلخواه ابتدا، موهای زائد زیر بغل را توسط لیزر موهای زائد از بین برده و سپس تحت نظر پزشک، از لیزر مونالیزا (CO2)، جهت بهبود وضعیت پوست و روشن سازی زیر بغل استفاده کنید. از این روش جهت سفید سازی نواحی دیگر بدن مانند:  روشن سازی واژن، کشاله ران، مقعد و رفع تیرگی آرنج، قوزک پا و زانو نیز استفاده می شود.

روش انجام: با تاباندن اشعه لیزر بر پوست زیر بغل، سطح نازکی از پوست لایه برداری شده و سبب تغییر رنگ پوست می شود. علاوه بر این، لیزر مونالیزا برای درمان های زیبایی و جوانسازی نیز بسیار کاربرد دارد.

هزینه روشن سازی زیر بغل با لیزر روشن کننده پوست

به دلیل تغییر قیمت ها بهتر است به صورت حضوری و یا با تماس تلفنی، از مشاوره تلفنی توسط کارشناسان استفاده نمایید.

تعداد جلسات لازم لیزر درمانی تیرگی زیر بغل:

تعداد مراجعات عموما بین 1 تا 3 جلسه متغیر است. لازم است، ابتدا توسط پزشک متخصص ویزیت شده و بر اساس نوع پوست و میزان تیرگی زیر بغل، تعداد جلسات درمان به طور دقیق مشخص شوند.

سخن پایانی

اگر تیره شدن پوست برخی از نواحی بدن شما مانند پوست زیربغل در حال تیره شدن است. و این موضوع شما را نگران می کند در مرحله اول با یک پزشک متخصص مشورت کنید. در صورتی که علت تیرگی پوست شما بر اثر عوامل بالینی و بیماری نبود با تشخیص پزشک از روش های کلینیکی و خانگی رفع تیرگی زیر بغل، برای روش سازی پوست خود کمک بگیرید.
به طور کلی میتوان گفت تجربه نشان داده است بهترین و سریع ترین روش رفع تیرگی زیر بغل لیزر می باشد و بسیاری از روش های خانگی و طبیعی و سنتی اگر بدون مشورت متخصص انجام شود، نه تنها اثری نخواهند داشت، در خیلی از موارد ممکن است باعث ایجاد حساسیت و یا صدمات پوستی جبران ناپذیری شود، بنابراین قبل از هر گونه اقدام حتما با یک پزشک پوست مشکل خود را مطرح نمایید.
در ضمن اگر شما مایل به استفاده از مشاوره رایگان  حضوری و تلفنی پزشکان کلینیک رویای بودید همه روزه میتوانید با ما در تماس باشید و سوالات خود را مطرح و یا نوبت خود را رزرو نمایید.